Su Böreği Tarifi
Su Böreği yapılması kolay ve çok sevilen bir börektir. Sabah kahvaltısı olmak üzere günün her öğününde sıcak veya soğuk yenebilir. Herkese afiyet olsun
Su Böreği Tarifi
Su Böreği Malzemeleri :
5 su bardağı Elenmiş Un
4 adet Yumurta
1 su bardağı Tereyağı
200 gr. Beyaz peynir veya Lor Peyniri
Yarım demet Maydanoz
1/2 su bardağı Rendelenmiş Kaşar peyniri
[caption id="attachment_2242" align="alignleft" width="429"]

Su Böreği Yapılışı :
Su Böreği yapmak için ilk önce elenmiş unun ortası havuz biçiminde açılır. İçine yumurtalar kırılır, tuz ve biraz su konarak katıca bir hamur elde edilir. Hamur yufka açılacak çekilde bezelere ayrılır. Üstğüne bir bez konarak dinlenmeye bırakılır.
Bir kapta beyaz peynir veya lor ezilir ve ince kıyılmış maydanozla rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edilerek güzelce karıştırılır.
Dinlenmiş hamur bezeleri ince birer yufka şeklinde açılır. Bir tencereye bolca su ve yeterince tuz konur, kaynatılır. Açılan yufkalar kaynayan suya atılarak birer dakika pişirilir ve ters çevrilerek üstüne bez serilmiş bir süzgecin üzerinde birkaç dakika süzülmeye bırakılır. 2 adet biraz büyükçe yufka kaynatmadan bırakılır.
Yağlanmış bir tepsiye suda pişirilmemiş ilk büyük yufka yerleştirilir, üzerine bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı gezdirilir. Pişirilen yufkalar büzülerek yerleştirilir ve aralarına yağ gezdirilir. Yufkaların yarısı döşenince hazırlanan peynirli iç tepsinin her tarafına gelecek şekilde düzgünce yayılır. Kalan yufkalarda aynı şekilde döşendikten sonra en üste kalan pişirilmemiş son yufka konur.Üstüne, Bir yumurtanın sarısı ile az yağ karıştırılarak sürülür. Önceden Isıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Yarım saat sonra alt üst edilerek servis yapılır.
Sizde sitemizdeki tarifle pişirdiğiniz su böreği ile ilgili yorumlarınızı bizimle lütfen paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder