Bitki çayı nasıl yapılır? Bitki çayları çeşitleri ve faydaları
bitki çayı nedir, bitki çayı nasıl yapılır, bitki çaylarının faydaları, bitki çayı çeşitleri, bitki çaylarının zararları, bitki çayları
Bitki çayı nasıl yapılır? Bitki çayları çeşitleri ve faydaları
Öncelikle şunu belirtelim, beslenme dünyasında bir artı bir bize 2 sonucunu vermez. Bazen birleştirdiğimiz birler öyle birlerdir ki bize çok daha fazlasını verebilirler.
Öncelikle şunu belirtelim, beslenme dünyasında bir artı bir bize 2 sonucunu vermez. Bazen birleştirdiğimiz birler öyle birlerdir ki bize çok daha fazlasını verebilirler. Biz de bu birleri sizin için derledik.
Yeşil çay + Limon
Yeşil çay güçlü antioksidan etkisi ile kalp krizlerine karşı da etkili. Yeşil çayı tek başına kullanarak ekşinden yüzde yirmi kadar faydalanmak mümkündür. Ancak yeşil çayımıza damlatacağımız birkaç damla limon bu etkiyi yüzde seksenlere kadar çıkarmakta. Kalp sağlığı için günde 2 fincan limonlu yeşil çay mükemmel olacaktır.
Saf zeytinyağı + Domates
Yüksek karoten ve antioksidan barındıran yiyeceklerin etkisini daha da arttırmak için saf zeytinyağı en iyi seçenektir. Bu yiyeceklerden en etkilerinden biri de domates. Zeytinyağı kullanacağımız bir domates salatası vücut direncimizi arttırmamızda inanılmaz faydalı olacaktır.
Yoğurt + yaban mersini
Özellikle egzersizlerden önce bu lezzetli karışımı tüketebilirsiniz. Yanar mersini sayesinde konsantrasyonunuz ve direnciniz artacaktır. Yoğurtta yüksek protein içeriği sayesinde kas yapmanız sağlayacaktır.
Nohut + Kırmızıbiber
Demir oranı en yüksek besinlerden bir de nohuttur. Ancak vücut nohuttuaki bu demiri sentezlemekte güçlük çekiyor. Kırmızıbiber içeriğinde bulunan yüksek “C” vitamini sayesinde nohuttaki demiri vücudun kullanabilmesini sağlıyor.
Bal + Tarçın
Bal hepimizin bildiği binlerce yıldır insanlar tarafından sağlık kaynağı olarak kullanılan bir besin. Balı tarçınla karıştırarak tüketirsek etkisi daha da artacak ve bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirecektir.
Yumurta + Mango= Sıkı bir cilt!
Kolejen sağlıklı bir cilt için çok önemlidir. Yağda bulunan yağ asitleri vücudumuzun kalojen üretmesini sağlar. Mango da bünyesindeki “C” vitamini ile bu üretimde yardımcı olur.
Brokoli + Domates
Bu iki sebzede kanserin en etkili düşmanlarındandır. Bunların tek tek yenmesi de oldukça etkili. Ancak bilim adamları yapılan araştırmalarla bu iki sebzenin beraber tüketilmesinin çok daha etkili olacağını gösterdi. Bu ikisi beraber yendiğinde özellikle prostat kanserine karşı çok etkili olmaktadır.
Yaban mersini + Ceviz
Polifenol bileşiklerini bolca bulunduran bu iki besin beyin sağlığımız açısından çok önemli. Bu iki besini beraber tüketmek zekayı arttırarak beyin sağlımızı koruyor.
Karalahana + Limon
Karalahana en çok kalsiyum barındıran besin maddelerinden biridir. Bu alanda ıspanağın adı çıkmışsa da karalahana ıspanaktan 3 kat daha fazla kalsiyum barındırıyor. Karalahanada bulunan kalsiyumun daha iyi çözülerek vücuda kazandırılması için limondaki “C” vitamini çok önemlidir.
Bu örnekleri çoğaltabiliriz de. Vücuda faydalı besinleri birbirleri ile destekleyerek etkilerini arttırabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder